Günümüzde neredeyse tüm şirketler sektörlerine uygun dijital pazarlama stratejilerini uyguluyor. Kimi zaman bireysel çabalarla kimi zaman ise profesyonellerle çalışarak satışlarını arttırma yolunu buluyor. Her ne kadar dijital pazarlama stratejileri etkisini korusa da hangi stratejilere başvurulduğu şirketlerin başarı oranlarını etkiliyor.

Geleneksel pazarlama yöntemlerinden uzaklaşılması dijital pazarlama faaliyetlerinin ağırlığını ister istemez arttırıyor. En doğru stratejilerle yola çıkan firmalar sosyal medya yönetimi, web tasarım ve internet reklamcılığı alanlarına yoğunlaşıp rakiplerinden farklılaşmaya çalışıyor.

1.Müşterilerinizin İhtiyaçlarını Önceliklendirin

Online mecraları yalnızca markanızın bilinirliğini arttırmak, ürün ya da hizmetlerinizi tanıtmak için kullanırsanız temel noktayı yani müşterilerinizin ihtiyaçlarını kaçırabilirsiniz. Markanızın dijital varlığını güçlendirmek için öncelikle müşterilerinizin her bir hamlenize nasıl karşılık verdiğini tespit etmelisiniz. Dönüşüm oranı yüksek olan içerikleri, paylaşımları ya da görselleri bulmalı ve müşterilerinizin neyi görüntülemeyi tercih ettiğini belirlemelisiniz. Mevcut ya da potansiyel müşterilerinizin ilgisini çektiğiniz alanda kendinizi geliştirmeli ve gerekirse daha kapsamlı dijital pazarlama stratejilerine geçiş yapmalısınız.

Bir önceki yazımıza baktınız mı ? : Web Sitenizi Yenilemeniz İçin 5 Neden.

2.SEO Çalışmalarınıza Dinamizm Katın

Müşterileriniz sitenizi ilgili arama yaptıklarında görüntüleyemiyorsa hizmet ya da ürünlerinizin satılmasını beklemeniz gerçekçi bir yaklaşım olmayacaktır. Bu nedenle organik SEO çalışmaları başta olmak üzere web sitenizin arama motoru sonuç sayfalarındaki konumunu yükseltecek hamlelerde bulunmalı ve profesyonel SEO hizmeti veren şirketlerle çalışmalısınız. Sektörünüzle ilgili anahtar kelimeleri tespit ettirmeli, içeriklerinizi güncellemeli ve periyodik aralıklarla yeni içerikler eklemelisiniz.

Detaylara gözatın: Yerel SEO Çalışmalarıyla Fark Yaratın

3.Blog, Blog, Blog

İçerik pazarlamasının yükselişi hız kesmeden devam ediyor. SEO çalışmalarının da hedef kitleye erişimin de merkezi içerik odaklı olmayı sürdürüyor. İlgi çekici konularda hazırlanan özgün blog yazıları ile siz de online varlığınızı güçlendirebilir, üstelik sektörünüzde otorite haline gelebilirsiniz. Paylaştığınız her bir içerik online aramalar sonucu görüntülenme olasılığınızı arttırır. Arama motorları sitenizin dinamizmine karşı koyamaz ve arama sonuç sayfalarında hak ettiğiniz konuma sitenizi yerleştirir. Web sitenizi ziyaret edenlere sunduğunuz faydanın karşılıksız kalmayacağından emin olabilirsiniz.

Blogumuza gözatın

4.Canlı Yayınlar Dijital Pazarlamanın Yükselen Yıldızı

Sosyal medya platformlarında hayata geçen canlı yayın özelliğini kullanmaya başlayan firmalar şimdiden fark yaratanlar arasına adlarını yazdırdılar. Hedef kitleleriyle buluşan, marka mesajlarını kendi ağızlarından yayınlayan ve zaman zaman sektörleriyle ilgili veren firma yetkilileri hem şirketlerinin hem de kendilerinin bilinirliğini arttırdılar. Siz de bu yoldan gitmeli ve canlı yayınların gücünü kullanmalısınız.

5.E-Mail Pazarlamadan Vazgeçmeyin

Hedef kitleye erişim için en etkili yöntemlerden biri olmayı sürdüren e-mail pazarlama stratejisinden siz de vazgeçmemelisiniz. Cep telefonlarına anlık ulaşan mailler sayesinde yeniden canlanan bu yöntem müşterilerinizin hizmet ya da ürünlerinizle ilgili farkındalığını arttırmak adına oldukça önemlidir. Üstelik mailler silinmediği takdirde müşterilerinizin aklında kalma olasılığınızın artacağını da es geçmeyin!

Detaylara gözatın: Takip Etmeniz Gereken 12 İçerik Pazarlaması Trendi

6.Sosyal Medyayı Yalnızca Paylaşım Yapmak İçin Kullanmayın

Sosyal medya yönetimi her zamankinden daha önemli hale geldi. Tüketicilerin yaklaşık %67’si sosyal medya hesaplarından şirketlerle iletişim kuruyor ve bu mecraları müşteri hizmetlerinden yararlanmak için bir araç olarak kullanıyor. Bu nedenle müşterilerinizle etkileşimi arttırmak adına sosyal medya yorumlarına ve sorularına hızla geri dönüş yapmalısınız. Aynı zamanda paylaşımlarınızı rastgele değil belli zamanlarda ve belli bir kitlenin göreceği şekilde optimize etmelisiniz.

Detaylara Gözatın: Sosyal Medyada Varlığını Güçlendirmek İsteyen Küçük İşletmelere Özel Tüyolar

7.Mobil Pazarlamaya Dikkat!

Dijital pazarlama adına gerçekleştirdiğiniz tüm çalışmaların mobil cihazlardan da görüntülenebildiğinden emin olmalısınız. Akıllı cihazlarda müşterilerinizin görüntüleyemediği reklam ya da içeriklerin size fayda sağlaması mümkün olmayacaktır. Tüm cihazlarda görüntülenebilen bütüncül dijital pazarlama stratejileriyle başarılarınızı kısa sürede arttırabilirsiniz.