Hedef kitleyle iletişime geçmek ve onların sadakatini kazanmak isteyen tüm firmaların pazarlama faaliyetlerinin kalbinde içerik yatar. Dijital pazarlama stratejilerinin sesi de firmaların ilettiği mesajları ileten de içeriktir. Bu nedenle içerik pazarlamasına önem vermeyen firmaların tüm dijital pazarlama faaliyetleri eksik kalır.

İçerik Pazarlaması Nedir?

İçerik pazarlaması, markaların hedef kitleleriyle aralarında kalıcı ilişkiler kurabilmek için sektörleriyle ilgili, özgün, yararlı, dikkat çeken içeriklerin üretilmesiyle hayata geçirilen uzun süreli bir strateji olarak düşünülebilir.

İçerik pazarlaması, firmaların müşterilerine değer verdiklerini göstermelerinin en pratik yoludur. Ürün ve hizmetlerini aktarmalarını sağlayan, temel amacı olmasa da reklam süreçlerine katkıda bulunan, üstelik Google tarafından da oldukça takdir gören içerik pazarlaması tüm dijital pazarlama yöntemlerinin kalbi olarak görülmelidir. “Neden?” diye sorarsanız;

İçerik pazarlaması stratejiniz olmazsa;

  • Sosyal medya yönetimi için yaptığınız hazırlıklar temelsiz kalır,
  • SEO çalışmalarınız asla beklediğiniz sonucu vermez,
  • Web tasarım yatırımlarınız karşılıksız kalır,
  • Hedef kitlenize seslenemezseniz,
  • İnternet reklamlarınız tıklansa dahi müşterileriniz boşlukla karşılaşır,
  • Web siteniz sıradanlaşır ve eskir.

İçerik Pazarlaması ile Hedef Kitlenizin Duygularını Harekete Geçirin

Günümüzde, belki de geçmişe kıyasla çok daha büyük bir ölçüde önemsendiklerini hissetmek istiyorlar. Dünya değiştikçe ve bilgi çağı hakimiyetini arttırdıkça paylaşılan her bir bilgi saniyeler içerisinde çok geniş kitlelerin erişimine sokuluyor. Mevcut ve potansiyel müşterilerinizin dikkatini çekmek, onlara kendilerini değerli hissettirmek istiyorsanız içerik pazarlamasının gücünden yararlanmalısınız. Sadece satış amacı gütmeden, onlara fayda sağlayıp kendilerini özel hissetmelerini sağlayan bilgileri aktararak markanızın değerini yükseltebilirsiniz.

Unutmayın, tüketicilerin davranışları sürekli değişiyor. Artık ihtiyaç duydukları ürün ya da hizmetleri satın almadan önce tüketiciler mutlaka internetten araştırma yapıyor. Firmalar hakkındaki yorumları okuyor, ürünlerini inceliyor, haberlere göz gezdirip nihai kararı veriyor. Böyle bir ortamda kendini ifade edemeyen firmalar bırakın tüketiciler tarafından tercih edilmeyi Google’ın sonuç sayfalarında dahi kabul görmüyor.

İçerik Pazarlaması Maraton Koşusuna Benzer

Firmaların yaptığı en büyük hata içerik pazarlamasına dönemsel olarak başvurup bu sürecin uzun bir maratona benzediği gerçeğini görmezden gelmeleridir. Hedef kitleyle ilişki kurmak ve bu ilişkinin sürekliliğini sağlamak için çabaların da sürekli olması gerekir. Bu yargıyı destekleyen somut veriler de vardır. Tüketicilerin satın alma kararı vermeden yaklaşık 79 gün önce araştırmalara başladıkları bilinmektedir. Karar vermek için araştırma yapılan dönemde onların karşısına daha çok çıkabilmek için de içerik pazarlamasının tutarlı bir şekilde uygulanması gerekir. Müşterilerin arama yaparken en çok kullandıkları anahtar kelimelerin ölçülü bir şekilde kullanıldığı bilgilendirici içerikler firmalara rekabet avantajı sağlar. Düzenli olarak üretilen ve birbiriyle ilgili konularda yazılan içeriklerle firmalar müşteriyle daha çok buluşma şansı yakalarlar. Ticaret etiklerini ve marka mesajlarını iletme fırsatı bularak müşterileriyle aralarındaki bağları güçlendirebilirler.

İçerik Pazarlamasının Faydaları

İçerik pazarlamasının, satışların artmasına yol açan marka bilinirliği üzerinde büyük bir etkisi vardır. Merak ettikleri konularda araştırma yapınca firmaların içerikleri ile karşılaşan tüketicilerin o markayı tanıması kolaylaşır.

İçerik pazarlaması firmalar ve müşterileri arasındaki bağı güçlendirir. Tüketicilerin ilk tercih edilen olmalarını sağlayan sadakat duygusunun geliştirilmesine yardımcı olur.

Google tarafından da önceliklendirilme fırsatı yaşatan içerik pazarlaması tüm dijital pazarlama stratejilerine hayat verir. Sosyal medya yönetimi için de internet reklamlarında başarılı olmak için de her zaman özgün ve ilgi çeken içeriklerin üretilmesi gerekir.

Müşterilerle etkileşime geçilmesini sağlayan içeriklerle firmalar orta ve uzun vadede satışlarını arttıracak alt yapı çalışmalarını tamamlamış olurlar. İçerik pazarlamasını salt satış yükseltmek için dönemsel olarak devreye sokulan bir strateji olarak görmemek gerekir. Düzenli içerikler fark yaratılmasında en etkili metottur ve bu nedenle firmaların içerik dillerini profesyonellerle birlikte belirlemeleri önerilir.