Geçtiğimiz aylarda yayına aldığımız CADCut.co adlı projenin ortaya çıkışı, teknolojisi ve hikayesinden bahsedeceğim.
Müşteri, mevcut bir müşterimizin tavsiyesiyle bize ulaştıktan sonra istişareler sonucunda hem teknolojik hem de isim olarak pek tatmin olamadığımız bir noktadaydı. İlk geldiğinde keselim.com olan ismi, global bir marka haline getirebilecek CADCut olarak değiştirme tavsiyesinde bulunduk.
Hem sektörel çağrışımı hem de yaptığı işi anlatması açısından çok beğendiğimiz bir seçim oldu.
Kurumsal kimlik tasarımı
Lazer sıcaklığını ve lazerin ucunu andıran simgesiyle CADCut.co için kurumsal kimliğin hem sıcak, hem de biraz endüstriyel olması gerektiğine karar veren tasarım ekibi aşağıdaki gibi bir logo ortaya koydular. Ayrıca komple projeye bakmak için tıklayın
Nedir?
CADCut online olarak anında fiyat alabildiğiniz, kestirdiğiniz parçaları en geç 3 iş günü içerisinde kapınıza kadar gönderen bir lazer kesim hizmetidir.
Arkasında kim var?
CADCut.co tamamen yerli bir girişim ve arkasında Sakarya Demir ve Metal San. Tic. adlı firma bulunuyor.
Nasıl çalışıyor?
Sistem, dxf formatında bir çizim dosyası yüklediğinizde yazılım yüklediğiniz çizimi okuyup analiz ediyor. Ayrıca bu analiz sonucunda şöyle bir takım çıkarımlarda bulunuyor:
-
Toplam kesim uzunluğu(tüm delikler, çizgiler vs dahil)
-
Hacim
-
Yüzeysel alan
Tüm bu çıkarımlardan yola çıkılarak, materyal seçildiğinde materyalin kesim hızı ile çizgi boyu ile işleme alınarak, lazerin ne süre çalışması gerektiği bulunuyor. Hacim ve yüzeysel alan ile ne kadar malzeme gideceği, ayrıca kargo maliyeti bulunuyor.
Dxf dosya formatı dışında, dwg, eps, ai vb vektörel formatlar yüklediğinizde sistem bunu algılayıp sizi teklif formuna yönlendiriyor. Böylece yüklediğiniz dosya bir insan tarafından kontrol edilip, size teklif iletiliyor.
Hangi materyalleri kestirebiliriz?
CADCut materyal envanteri sürekli değişse de genel olarak şu sıralar kestirebileceğimiz materyaller şöyle:
-
Siyah sac
-
Paslanmaz
-
Alüminyum
-
Galvaniz
Materyal kalınlıklar neler?
Her materyalin farklı kalınlıkta plakaları olsa da genel olarak minimum 0.5mm’den 15 mm'ye kadar kalınlık aralığı bulunuyor.